Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Aukje Otter

Hoi Allemaal,

Ik ben Aukje en woon samen met mijn vriend, mijn zoontje en twee bonuszoons sinds een half jaar in Nijkerk. Amersfoort was mijn thuisbasis maar daarvoor heb ik door heel Nederland gewoond. Ik ben opgegroeid in de prachtige Achterhoek en ben na het begin van mijn studie naar Arnhem verhuisd. Ik ben daar opgeleid tot radiodiagnostisch laborant en heb in totaal ook 15 jaar in verschillende ziekenhuizen gewerkt. Na 8 jaar in Arnhem ben ik in het Friese Dokkum beland, Groningen en vervolgens bij het VUmc in Amsterdam beland. Daar heb ik de keuze gemaakt om over te stappen naar het onderwijs. Bij VUmc Amstel Academie heb ik 6 jaar gewerkt als opleider/docent Radiologie.

En dan vragen jullie je vast af hoe ik uitgerekend hier bij Het Praktijkhuis in Harderwijk ben beland!

Vooral de laatste 5 jaar stonden helemaal in het teken van mijn eigen herstel. Vanaf het begin was het een strijd. Wat begon met kleine successen, zoals zelf boodschappen doen, tot naar een concert gaan en zelf vrijwilligerswerk oppakken was een lange weg. En nog steeds is het zoeken naar balans en dat zal altijd zo blijven. Maar ondanks alles ben ik krachtiger dan ooit (ondanks de beperkingen die blijven) en ben ik veel blijer met de nieuwe Aukje die ik ben geworden.

Tijdens dat herstel wist ik al, ik wil graag wat met die ervaring doen. Ik wil een ander de hand kunnen geven die ik zo gemist heb.

Ik ben vrijwilligerswerk bij een GGZ organisatie gaan doen en heb daar ik voor het eerst lotgenoten ontmoet. Wat deed me dat goed! Eindelijk was daar een groep mensen waarvoor ik geen masker op hoefde te zetten. Die weten hoe je je voelt en waar ik als mens werd gezien. Ik heb herstelgroepen geleid waar ik net zoveel van heb geleerd als de deelnemers. Kennis over herstel, de herkenning en erkenning bieden rust, hoop en vertrouwen. Wat heb ik dat zelf gemist. Na een aantal jaar wilde ik graag mijn ervaring in de zorg, als opleider graag combineren met mijn eigen ervaring en heb gesolliciteerd bij IXTA NOA.

En nu zit ik als ‘nieuwe Aukje’ op deze prachtige plek bij Het Praktijkhuis in Harderwijk.

Aukje Otter
Email: aukje@ixtanoa.nl
Telefoon: 06- 21546860