Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Barbara Zwanikken

Mijn naam is Barbara Zwanikken, ik ben 42 jaar.

Ik kom oorspronkelijk uit Apeldoorn uit een gezin met 3 kinderen. Ik heb een oudere en een jongere zus.

In 2005 naar het mooie Ermelo verhuisd en inmiddels wil ik hier niet meer weg!

Onlangs ben ik verhuisd en nu woon ik met mijn 2 zonen, van 11 en 13 jaar op loopafstand van het bos. Bijna dagelijks ben ik in het bos te vinden voor een wandeling. Ik heb een hele lieve vriend waar ik heel gelukkig mee ben en mijn 2 katten, waaronder 1 kitten, zijn een hele fijne aanvulling van mijn gezin.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn: tekenen, met ecolinepennen-waterverf bezig zijn, sieraden en sleutelhangers maken, bakken en koken.

Qua werk heb ik vele jaren als verpleegkundige gewerkt, in de verstandelijk gehandicaptenzorg en een tijdje in de ouderenzorg. Ik ben een paar jaar niet in staat geweest om te kunnen werken, in deze periode ben ik bezig geweest met mijn eigen herstel.

Ik heb een aantal therapieën mogen volgen waar ik veel dingen uit heb kunnen halen om mijzelf steeds sterker te gaan voelen. Tijdens deze therapieën merkte ik dat ik het heel prettig vond om met lotgenoten in contact te zijn. Om ervaringen te delen en om te zien hoe het een ander lukte om door een moeilijke periode heen te komen. Aan hen had ik een voorbeeld en kreeg ik steeds meer het vertrouwen in mijzelf terug.

Door elke dag op te staan, de dag te beginnen, de dagelijkse dingen doen en door rust te pakken, ontspanning te zoeken, maar ook door dingen aan te gaan en mijzelf dagelijks af te vragen; wil ik dit? Word ik hier gelukkig van? Toen ik voelde dat ik sterk genoeg was om weer aan het werk te gaan, ben ik gestart met werken als verpleegkundige in de ouderenzorg.

Al snel merkte ik dat ik dit niet (meer) kon. Het lukte niet om alle ballen hoog te houden en wederom kwam ik een tijdje thuis te zitten. Ik mocht wederom naar mijzelf kijken en kijken wat ik anders mocht gaan doen. Doordat ik veel handvaten heb gekregen tijdens mijn therapieën kon ik deze keer sneller om hoog krabbelen.

Nu voelde ik dat het tijd was voor een verandering in werk. Een plek waar ik mijn ervaring kan gebruiken voor anderen, waar ik er mag zijn zoals ik ben.

Ik ben heel dankbaar dat ik in het Praktijkhuis in Harderwijk mag werken en zie er naar uit je te ontmoeten!

Barbara Zwanikken
Email: barbara@ixtanoa.nl