Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Ben jij misschien een volwassen KOPP’er?

Ben jij misschien een volwassen KOPP’er?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Steunpunt-mantelzorg-e1613736016614.jpgDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Mentaal-Gezond-Noord-Veluwe-e1613736066784.png

Heb jij wel eens een burn-out gehad? Vind je het ingewikkeld om ‘nee’ te zeggen en je grenzen aan te geven? Ben je vooral een doe-het-zelver en vind je het lastig om hulp aan andere te vragen? Heb je moeite om relaties aan te gaan en je te binden? Weet je nooit zo goed wat je écht wilt en vind je het steeds weer een klus om je eigen keuzes te maken?

Het kan zijn dat je één of meerdere genoemde vragen herkent en dat dit te maken heeft met de omstandigheden in jouw thuissituatie waar je als kind opgroeide. Wellicht groeide jij op, terwijl je vader een alcoholverslaving had. Of je moeder had langdurig last van depressies of psychosen. Misschien vond er bij jou thuis geweld plaats en heb je dat gezien. Of was je moeder regelmatig opgenomen in een instelling vanwege trauma’s in haar leven. Zulke omstandigheden hebben, hoe dan ook, impact op jou als kind en de ontwikkeling die je als kind doormaakt. En daar kun je – vaak zonder dat je dat zelf door hebt – ook in je volwassen leven nog steeds de gevolgen van ervaren. Wellicht ben jij, zonder dat je het je realiseert, een Kind van een Ouder met Psychiatrische Problematiek, afgekort als KOPP.    

Steunpunt Mantelzorg bereidt, in samenwerking met Mentaal Gezond Noord Veluwe, een gespreksgroep voor waar jij als Volwassen KOPP’er welkom bent! In 4 opeenvolgende bijeenkomsten geven we je informatie en inzicht in de rol van psychische kwetsbaarheid van een ouder en de impact daarvan op je ontwikkeling als kind en volwassene. Ook leer je je eigen aangeleerde patronen en mechanismen te herkennen en hoe die zich nu in je huidige volwassenheid zichtbaar worden.

De vier bijeenkomsten staan gepland voor de periode april tot en met juni a.s. Heb je belangstelling voor deelname aan deze 4 groepsbijeenkomsten of wil je meer informatie hierover neem dan contact op met Lenie Draaijer via Steunpunt Mantelzorg (0341) 25 72 42 of mail naar: l.draaijer@mantelzorg-nunspeet.nl.