Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Voor verwijzers

Mocht je als verwijzer het idee hebben dat contact met een ervaringsdeskundige van meerwaarde kan zijn voor de persoon die je begeleid of behandeld in zijn of haar herstelproces. Hieronder staat beschreven wat Het Praktijkhuis kan bieden.

Vooropgesteld dat mensen geen diagnose of indicatie nodig hebben en zelf met ons contact op kunnen nemen kan het soms fijn zijn om dit samen met een begeleider of behandelaar te doen. Het Praktijkhuis is een onderdeel van Ixta Noa, onze werkwijze is dan ook vormgegeven door de jarenlange ervaring van Ixta Noa in andere regio’s.

Bij Het Praktijkhuis werken we met begeleidingsplannen. Samen met een ervaringsdeskundige binnen Het Praktijkhuis worden er haalbare doelen opgesteld die bijdragen aan je herstel. Als iemand zichzelf wil aanmelden voor een van onze ondersteuningsmogelijkheden, dan kan dat via het aanmeldformulier. Mensen kunnen kosteloos gebruik maken van al onze ondersteuningsmogelijkheden.

Mensen kunnen normaal gesproken gewoon binnenlopen tijdens onze inlooptijden maar vanwege de Covid-19 pandemie is het aanmelden noodzakelijk. Zie hiervoor onze contactgegevens. Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken om buiten de inlooptijden om kennis te maken met Het Praktijkhuis om te kijken of het aansluit bijde wensen van de persoon.

De inloopvoorziening is toegankelijk voor iedereen die worstelt met een psychische kwetsbaarheid en voor hun omgeving. In onze inloop staat de koffie klaar en er zijn ervaringsdeskundigen aanwezig. Het Praktijkhuis zet zich in voor een sfeer van veiligheid, warmte en openheid. Er is ruimte voor een gesprek, een spelletje en er kan bijvoorbeeld worden meegegeten bij de lunch of avondeten. Bij Het Praktijkhuis kan door gesprekken met de ervaringsdeskundigen en met andere deelnemers erkenning en herkenning worden gevonden.

In de toekomst zullen er steeds meer zelfhulp- of nazorg groepen starten, in deze gespreksgroepen kun je in een veilige en open omgeving kunt praten over je ervaring. Dit doe je met anderen die met vergelijkbare thema’s worstelen. Door te delen in een groep kun je herkenning en erkenning vinden, wat je kan helpen bij je herstel.

Vanuit Ixta Noa is het ook mogelijk om Online begeleiding van Ixta Noa te krijgen en is er een mogelijkheid om gebruik te maken van een Respijtvoorziening bij een drietal andere Praktijkhuizen, zie hiervoor de website van Ixta Noa.

Heb je vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Het Praktijkhuis via de mail op harderwijk@ixtanoa.nl of telefonisch via 0341- 275 542