Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Tafelgesprek | Onderwerp: Corona

Tafelgesprek | Onderwerp: Corona

Wat is een tafelgesprek?

In een tafelgesprek praten we over onderwerpen die jou en mij aangaan. Onderwerpen die jij graag zou willen bespreken, of graag je mening over zou willen geven. Het zelf aandragen van een onderwerp is dan ook altijd van harte welkom.

We starten om 14.00 met de inloop en rond 14.15 met het gesprek tot uiterlijk 15.45 uur.

De tafelgesprekken vinden plaats met Yvonne Ruigrok, medewerker  preventie van Mentaal Gezond Noord-Veluwe.

Yvonne Ruigrok - Welzijn Lelystad - Yvonne Ruigrok

————

03 augustus 2020: Onderwerp Corona

Niemand zag het echt aankomen: op 12 maart kwam er een persconferentie waarin werd aangekondigd dat alle bijeenkomsten van meer dan 100 mensen verboden waren, later nog minder mensen en dat iedereen zo veel mogelijk thuis moest werken.

Heel Nederland ging in isolatie. Dit betekende dat Dagcentra, projecten, ontmoetingen, groepen, sport, cultuur allemaal op slot ging. Iedereen die geen vitaal beroep had kwam thuis te zitten.

En nu in juni zitten de meesten van ons nog thuis. Er is mondjesmaat weer wat contact mogelijk, maar veel activiteiten zijn nog niet gestart.

Er is de angst om ziek te worden, ernstig ziek met ziekenhuis- of IC-opname en zelfs de dood. Er is de angst dat geliefden ziek zullen worden (en dat je er niet naar toe kunt om hen te ondersteunen).

Er is veel tijd om te piekeren, over jezelf, over de toekomst.

Het ziet er naar uit dat we moeten leren omgaan met de onzekerheid, de machteloosheid, het verdriet, de boosheid en de angst. Met verminderde contacten op anderhalve meter, met het verdwijnen van spontaan even ergens naar toe gaan. Hoe gaan we hiermee om? Met deze stress, deze rouw om wat verloren is, deze onzekerheid en de angst? Er is geen pasklaar antwoord; ieder voor zich moet dit zelf uitvinden, maar samen kunnen we wel zoeken naar antwoorden. Delen van emoties helpt! Lotgenotencontact helpt. Het is belangrijk om elkaar hierbij te helpen; wat werkt voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *