Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

FACT team Harderwijk op bezoek in Het Praktijkhuis

FACT team Harderwijk op bezoek in Het Praktijkhuis

Gisteren kregen we het FACT team van Harderwijk op bezoek voor een lunch. Bijna het hele team was aanwezig. Het originele plan was dat ik voor een educatieve lunch bij het FACT team aan zou schuiven en dat zou ongetwijfeld ook heel gezellig zijn geweest. Maar de ervaringen leren dat als je mensen wil vertellen over wat wij doen in Het Praktijkhuis, met wie wij dat doen en voor wie wij dat doen., dat dat het beste gaat leven als de mensen die je daarover wil vertellen Het Praktijkhuis ook gezien hebben en kunnen ervaren wat voor fijne omgeving dat is of kan worden voor mensen.

En dus mocht ik kort vertellen over het ontstaan en wat we zoal doen aan onze buren van welgeteld 1 deur verder. Vervolgens kon men onder het genot van de lunch in gesprek met Aukje maar ook vrijwilligers en deelnemers van Het Praktijkhuis om naast mijn ‘verkooppraatje’ ook met de mensen te spreken die net als ik iets komen halen en brengen bij Het Praktijkhuis. Want dat is misschien wel een van de belangrijkste dingen die we doen. Samen geven we kleur aan de verschillende vormen van herstel en samen kleuren we Het Praktijkhuis.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de aanwezigheid en de interesse in wat wij doen. Ik spreek namens alle aanwezigen van Het Praktijkhuis dat we het als erg waardevol en gezellig hebben ervaren.

Helma

Wat is een FACT team?:
FACT-teams behandelen en begeleiden mensen die een ernstige psychiatrische aandoening hebben in combinatie met problemen op andere levensterreinen (wonen, werken, sociale contacten, financiën etc.). Deze behandeling en begeleiding vindt plaats in de eigen omgeving van de cliënt.

In een FACT-team werken verschillende hulpverleners nauw met elkaar samen: psychiater/arts, psycholoog, maatschappelijk werker, (sociaal-)psychiatrisch verpleegkundigen, verslavingsdeskundigen, casemanagers en ervaringsdeskundigen, arbeidsconsulenten en woonbegeleiders. Zij kunnen tegelijk of afwisselend bij uw behandeling en begeleiding betrokken zijn.
Bron: https://www.ggzcentraal.nl/clienten/fact/