Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

De start

De start

Binnen het project “Het Praktijkhuis” zijn er behoorlijk wat ontwikkelingen geweest in het afgelopen jaar. De eerste stap die er genomen moest worden is het samenstellen van een groep mensen die zich in willen zetten om hun medemens te ondersteunen om deel te kunnen nemen aan de maatschappij op een voor hun zinvolle manier. De naam van het initiatief, “Het Praktijkhuis”, maakt meteen al duidelijk van waaruit we die ondersteuning willen bieden, namelijk vanuit de praktijk. Het platform bestaat nu uit een stevige basis, maar er is altijd nog ruimte voor geïnteresseerden om aan te schuiven.

Naast het opzoeken van de mensen wil het platform ook mensen de gelegenheid geven om naar het platform toe te komen. Dit kan door het mogelijk maken van een inloopvoorziening die indicatievrij bezocht kan worden. De inloop biedt de kwetsbare inwoners van Harderwijk een veilige plek, een plek waar hij of zij zich prettig voelt en begrepen. Waar men mensen tegenkomt die hetzelfde gevoel meemaken als dat zij doen. Geen plek waar men achterover kan leunen en gepamperd wordt, maar een plek die uitnodigt om in beweging te komen (letterlijk en figuurlijk) en waar dit gestimuleerd wordt. Alles uitgaande van de mogelijkheden die de bezoeker van de inloop heeft.

Wat heeft het Platform te bieden?
Voorlichting: Er is de mogelijkheid tot het geven van voorlichting over de verschillende
problematiek. Mogelijke thema’s zijn: depressie, schulden, lvb, verwardheid, crisiskaart/
hulpkaart, suïcidepreventie, minder kwetsbaar door beweging, etc.
Training: Er kunnen verschillende trainingen gegeven worden, zowel eendaagse als
meerdaagse zijn beschikbaar. De trainingen zijn gericht op herstel, participatie, meedoen, omgaan met…, etc.
Advies: Het Platform biedt organisaties en instellingen de mogelijkheid om advies te ontvangen over zaken die te maken hebben met herstel en (psychische) kwetsbaarheden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.