Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Helma van den Hoek

Ik ben Helma, bouwjaar 1982 jaar en met mijn enorm leuke kinderen en hond al mijn hele leven woonachtig in het prachtige Harderwijk.

In mijn stageperiode van de opleiding tot ervaringsdeskundige mocht ik voor het eerst aansluiten bij een overleg over wat nu Het Praktijkhuis is. Veel was nog onduidelijk, zeker voor mij. Lang dacht ik namelijk dat ik nooit meer zou kunnen werken, laat staan bij vergaderingen aansluiten, en daar misschien zelfs wel iets zeggen.

Maar wat mij tijdens dat eerste overleg al heel snel wel duidelijk werd is dat iedereen die deelneemt aan dat overleg heel welwillend is. Welwillend om iets te helpen ontstaan voor elke burger van de Noord-Veluwe, welwillend om samen te werken, welwillend om organisatie overstijgend te werken. Verder willen kijken dan de problematiek en uitdagingen van zowel inwoners als organisaties. Verder willen kijken, werkend aan een toekomst waarbij de inzet van ervaringsdeskundigen niet meer zo bijzonder is.

Want ja, wat had ik in de periode dat mijn leven door diverse gebeurtenissen behoorlijk ontwricht was graag naar een Praktijkhuis gegaan. Waar ik kon zijn wie ik was op dat moment, waar ik welkom zou zijn, en gehoord. Waar men meedenkt maar niet voor mij denkt en waar ik er achter kon komen dat ik niet de enige was. Wat had ik destijds graag de erkenning en herkenning gevonden in een medemens, de hoop gezien in iemand die iets soortgelijks had meegemaakt en dat het goed kon komen op mijn meest donkere dagen. En wat ben ik blij dat ik hier nu gewoon zelf een onderdeel van kan en mag zijn.

Voor ik bij Het Praktijkhuis kwam werken, werkte ik als ervaringsdeskundige bij Woonzorgnet, daar heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het ‘ver-normaliseren’ van uitdagingen en problemen. Het verhelderen van de stappen op weg in herstel. Zowel bij de bewoners als bij mijn collega’s. Door mijn praktische instelling werk ik graag met praktische handvatten zoals de crisiskaart/hulpaart waar ik als consulent in kan ondersteunen en de WRAP. Ik zal als WRAP-facilitator deze training dan ook regelmatig aanbieden bij het Praktijkhuis.

Wat het werken met mensen mij biedt is dat ik bezig blijf met mijn eigen herstel, een in mijn optiek nooit afgerond proces, en dat houdt mij ook met beide benen op de grond en laat mij beseffen. ‘Ja ik ben een mens, ik mag leven, ik mag leren en bovenal, ik hoef dat niet alleen te doen’.

Ik zie je graag bij het Praktijkhuis!

Helma

Helma van den Hoek
Email: helma@ixtanoa.nl
Telefoon: 06- 21367929