Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Last Man Standing | 31-10-2020

Last Man Standing | 31-10-2020

31 oktober 2020 zal Het Praktijkhuis samen met voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 in actie komen. Wij doen namelijk mee aan Last Man Standing van MIND. En gaan wij 3 uur op een verhoging staan. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. En dat is hard nodig.

Waarom meedoen?
Jaarlijks overlijden er ruim 1900 mensen aan zelfdoding, waarbij het aantal zelfdodingen onder jongeren stijgt. Het probleem zit ‘m vaak nog in het niet (durven) praten over wat er in je hoofd omgaat, schaamte, taboe… Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft daar niet over te praten. Met Last Man Standing halen we geld op en steunen we op deze manier projecten, zoals de MIND Young Academy en de MIND Young Studio, die gericht zijn op voorlichting, preventie en ondersteuning.

Vanuit Het Praktijkhuis en Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 ondersteunen wij dit initiatief van harte. Wij zijn van mening dat bespreekbaarheid en openheid over je psychische uitdaging overal mogelijk zou moeten zijn. Zowel thuis, op school, het werk als op de voetbalclub. Herstel begint voor een groot deel met een gezonde omgeving waarin je jezelf kunt zijn.

Als geen ander weten we dat de jeugd de toekomst heeft, zowel in de voetballerij als in de maatschappij. Maar wat als je als jongere (even) het gevoel hebt alsof er geen toekomst meer voor je in het verschiet ligt. Als de dagen gevuld zijn met angst en somberheid of misschien wel een verslaving. Wat als je geen veilige plaats hebt om heen te gaan, waar je even kan zijn wie je bent. Waar je gewaardeerd wordt om je mens zijn, en niet alleen om wat je presteert.

Zowel Het Praktijkhuis (werkend vanuit ervaringsdeskundigheid en een onderdeel van Ixta Noa) als Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 willen zo’n plaats zijn. Waar je een wezenlijk onderdeel van een team bent, en van de maatschappij.

Als je als jongere te maken krijgt met een psychische uitdaging is het fijn dat er behandeling mogelijk is, maar wij geloven dat herstel niet alleen behandeling nodig heeft, maar is juist ook een gezonde omgeving van belang om te kunnen herstellen, thuis, bij vrienden, op school of werk, in een praktijkhuis en zelfs op het voetbalveld.

Wat kun jij doen?
Je kunt doneren, via onderstaande teampagina. Maar je kan ook jezelf aanmelden als teamlid, samen met ons op meedoen op 31 oktober en je laten sponsoren. Ook kun je in Het Praktijkhuis een donatie achterlaten die wij dan overmaken via de actiepagina.

En je kunt ons natuurlijk komen steunen en aanmoedigen op 31 oktober 2020 vanaf 12.00 uur bij Zwart-Wit’63 aan de Parkweg 6 in Harderwijk

Teampagina: Harderwijk in actie voor Psychische Gezondheid van jongeren

MIND, de organisatie van en voor mensen die te maken hebben met psychische problemen, organiseert op zaterdag 31 oktober door het hele land het evenement Last Man Standing@Home. Om aandacht te vragen voor psychische problemen bij jongeren gaan daarom meer dan 350 mensen (houd https://www.doemeemetmind.nl/evenement/last-man-standing-2020 in de gaten voor de laatste stand van zaken, dat zie je in het blokje rechts, onder het bedrag) zo lang mogelijk op een paal of ander object staan in of rond hun eigen huis, of op een andere lokatie in hun eigen woonplaats. Ik steun deze actie van harte en doe mee. Ook interesse om deel te nemen? Geef je op via www.lastmanstanding.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *