Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Maaike Kruizinga

Hallo, Ik ben Maaike en ben sinds kort komen werken in het Praktijkhuis.

Ik woon sinds 1999 in Harderwijk en ben vorig jaar getrouwd met Cor. Allebei hebben we twee kinderen. Daarnaast hebben we een Friese Stabij. Sinds mijn 18e heb ik gewerkt in de zorg als verpleegkundige in Harderwijk. De afgelopen jaren ben ik daarnaast vooral bezig geweest met mijn eigen herstel.

Zowel mijn mentale als lichamelijke beperkingen hebben gemaakt naar nieuwe wegen te zoeken om weer richting te geven aan mijn leven. Ik heb ervaren dat het delen van levenservaring met anderen, jezelf veel kan leren, zingeving en hoop kan geven als je het zwaar hebt.

Verbinding met andere mensen ervaren, samen praten met lotgenoten zijn belangrijk voor mij geweest in mijn herstelproces van depressie, trauma en verlieservaringen. Je veilig voelen en ‘gezien voelen als mens’ zit hem vaak in kleine dingen. Zo kunnen we allemaal van betekenis zijn voor elkaar.

Om zelf een sprankje hoop te zijn hoef je de ander niet goed te kennen soms is een glimlach of een begroeting genoeg.  En alleen maar luisteren naar de ander kan al heel troostend zijn.

Het praktijkhuis spreekt me aan omdat het vooral een fijne plek is voor ontmoeting, verbinding en herstel. Ik hoop daarin iets moois te kunnen betekenen.