Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Persbericht: Appeltjes van Oranje

Persbericht: Appeltjes van Oranje

Het Praktijkhuis van Ixta Noa maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Het Praktijkhuis in Harderwijk, onderdeel van Ixta Noa is ondanks de lockdown open voor bezoekers en maakt nu kans op een mooie waardering


De Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds zijn jaarlijkse prijzen voor drie sociale projecten die zich inzetten voor een betrokken en leefbare samenleving. Het is een blijk van waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Ook is het een manier om andere initiatieven te inspireren.

Ixta Noa
Het thema van dit jaar is Mentale Kracht. Daar sluit Ixta Noa perfect bij aan. Ixta Noa heeft landelijk zes praktijkhuizen waar mensen met psychische kwetsbaarheden terecht kunnen. De praktijkhuizen worden draaiende gehouden door vrijwilligers die de onbalans bij anderen herkennen en erkennen, omdat ze daar zelf ook last van hebben gehad. Ervaringsdeskundigen met hun eigen herstelverhaal, waarmee zij de bezoekers kunnen inspireren. Dit doet Ixta Noa al 25 jaar. Sinds maart 2020 heeft de regio Noord- Veluwe ook een praktijkhuis, waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning vanuit ervaringsdeskundigheid.

Open tijdens lockdown
Vooral nu merken de vrijwilligers dat het heel belangrijk is om open te zijn voor de bezoekers. Vrijwilliger Martijn zegt: “Nu er steeds meer mensen door de coronacrisis en de lockdown psychische problemen hebben, is het fijn dat er een fysieke plek is waar je naartoe kan en je verhaal kunt doen. Zo’n organisatie als Ixta Noa is hard nodig. Ik vind dat Ixta Noa deze waardering erg verdient en daarom hoop ik dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen”.

De prijzen
De kanshebbers zijn allemaal projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.De prijzen worden uitgereikt door Koningin Máxima. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Stemmen
Stemmen op het project van Ixta Noa kan tot en met 20 januari via https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/ixta-noa


-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Meer informatie vindt u op https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/ixta-noa en www.ixtanoa.nl

Voor vragen of aanvullende informatie over Ixta Noa kunt u contact opnemen met Gerard de Roos – gerard@ixtanoa.nl – 06 12 47 22 15
Voor vragen of aanvullende informatie over Het Praktijkhuis in Harderwijk kunt u kijken op www.praktijkhuisharderwijk.nl of contact opnemen met Helma van den Hoek – 06 21 36 79 29

Voor meer informatie over de Appeltjes van Oranje en het Oranje Fonds kunt u contact opnemen met Nerina Vilchez, adviseur publiciteit Oranje Fonds, via nerina.vilchez@oranjefonds.nl of 030-2339348.

Foto

Bijgevoegde foto kan rechtenvrij geplaatst worden o.v.v. ©Ixta Noa