Johanniterlaan 10c | 3841 DT | Harderwijk
0341- 275 542
harderwijk@ixtanoa.nl

Persbericht Last Man Standing @ Harderwijk

Persbericht Last Man Standing @ Harderwijk

“Wij staan zij aan zij, midden in de samenleving.”

Uit onderzoek van Een Vandaag blijkt dat 60% van de mensen meer psychische klachten heeft (gehad) door de coronacrisis. En wat opvalt is dat vooral jongeren mentaal onder de crisis lijden: 74% zegt tot nu toe last te hebben (gehad) van klachten.  

En daar waar jongeren vaak lang op een wachtlijst moeten staan voor passende hulp gaan wij met de Last Man Standing @ Home actie van MIND van 12.00 uur tot 15.00 uur op een verhoging staan. Dit om de psychische gezondheid van jongeren bespreekbaar te maken en uiteraard om geld in te zamelen.

Deze actie is een samenwerking tussen Het Praktijkhuis en Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 in Harderwijk. Als geen ander weten we dat de jeugd de toekomst heeft, zowel in de voetballerij als in de maatschappij.

Maar wat als je als jongere (even) het gevoel hebt alsof er geen toekomst meer voor je in het verschiet ligt. Als de dagen gevuld zijn met angst en somberheid of misschien wel een verslaving. Wat als je geen veilige plaats hebt om heen te gaan, waar je even kan zijn wie je bent. Waar je gewaardeerd wordt om je mens zijn, en niet alleen om wat je presteert.

Zowel Het Praktijkhuis (werkend vanuit ervaringsdeskundigheid en een onderdeel va Ixta Noa) als Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 willen zo’n plaats zijn. Waar je een wezenlijk onderdeel van een team bent, en van de maatschappij.

Als je als jongere te maken krijgt met een psychische uitdaging is het fijn dat er behandeling mogelijk is, maar wij geloven dat herstel niet alleen behandeling nodig heeft, maar is juist ook een gezonde omgeving van belang om te kunnen herstellen, thuis, bij vrienden, op school of werk, in een praktijkhuis en zelfs op het voetbalveld.

Met deze actie willen wij aandacht vragen en geld in zamelen voor alle jongeren die worstelen met een psychische uitdaging. We willen psychische uitdagingen bespreekbaar maken en laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

Het zou fijn zijn als er vanuit de media aandacht geschonken kan worden aan deze actie. Mede ook om de bespreekbaarheid van psychische uitdagingen te vergroten.  Uiteraard zullen wij ons met deze actie houden aan de dan geldende Corona maatregelen. Mocht u tijdens de actie langs willen komen voor foto’s of een item hierover dan vernemen wij dat graag en kunnen wij de Corona Stewards hiervan op de hoogte brengen.

Datum:        31 oktober 2020
Tijd:             12.00 uur tot 15.00 uur
Locatie:       Voetbalvereniging Zwart – Wit ’63  | Parkweg 6  |
                     3842 AD | Harderwijk
Contact:     Helma van den Hoek | Ervaringsdeskundig medewerker
                     Het Praktijkhuis | helma@ixtanoa.nl | 06-21 36 79 29
                    Matti Hamstra | Trainer Zwart-Wit ’63 MO19-1 | 06-57 97 24 12

Wil je ons steunen met een donatie?  Dat kan via onderstaande widget.